Per poder dur a terme aquest desmuntatge, l’empresa ha soterrat 350 metres de línia aèria i ha instal.lat un nou equip de telecomandament d’última generació

Anell, l’empresa distribuïdora d’energia elèctrica del grup Estabanell, ha desmuntat 8 suports de línies elèctriques de mitja tensió i retirat el seu cablejat de la zona a tocar de Can Draper. El soterrament de 350 metres de línia aèria el setembre de 2022, la instal.lació d’un nou Centre de Transformació i la incorporació d’equips de telecomandament d’última generació durant aquests treballs previs, han fet possible dur a terme aquest desmuntatge, fer un salt qualitatiu en el servei al client i reduir l’impacte visual de forma considerable.

Per a dur a terme aquesta actuació, que ha durat aproximadament dues setmanes, Anell ha invertit 185.000 euros. Perquè, tal com explica Jacinto Martín, Director d’Smart Grids d’Anell, en totes les nostres actuacions estem prioritzant l’ús de les noves tecnologies, que ens permeten mantenir la qualitat del servei i ampliar-lo per a fer front als nous tipus de consum  que tenim, que són el cotxe elèctric i els panells solars. A més a més, apostar per l’última tecnologia ens permet reduir de forma important l’impacte visual i paisatgístic de la xarxa”.

A partir d’ara, el fet de no tenir aquests suports aèris permetrà una millor conservació de l’arbrat de la zona.

 

Un nou servei de distribució d’energia elèctrica de present i de futur

Amb aquesta intervenció al municipi de L’Ametlla del Vallès, Anell completa una intervenció clau pel servei al client en la que ha desmuntat torres, ha ampliat la xarxa de distribució d’energia elèctrica i ha tancat l’anell elèctric en la zona compresa entre els centres de transformació Nova Girbau, Can Draper 2 i Ambulatori. Una intervenció que ha esdevingut clau perquè amb un doble circuit, si es produeix una incidència imprevista en un punt d’una línia, els clients poden continuar rebent el servei perquè, aquest, pot arribar per una altra. I, a més a més, es redueix de forma significativa el temps de resposta en cas d’incidència en la xarxa de mitja tensió.

Les línies soterrades estan preparades perquè, en un futur pròxim, puguin treballar a una tensió de 20 kV, també a la nova zona urbanitzada de Can Draper.